فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش در برنامه ریزی درسی
پیاپی 16 (زمستان 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/10/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهدی دهباشی، سید ابراهیم جعفری، محمدتقی محمودی صفحه 1
    تعلیم و تربیت پسامدرن انعکاسی از نظریات پسامدرن در تعلیم و تربیت است. هنری جیرو متولد 1943یکی از نظریه پردازان معاصر تعلیم و تربیت پسامدرن است. این مقاله به بررسی دیدگاه های جیرو به صورت نظام دار می پردازد. وی ضمن انتقاد از آموزش و پرورش حاکم کنونی که مبتنی برآموزه های مدرنیته است، دیدگاه «تعلیم و تربیت مرزی» را پیشنهاد می کند که تلفیقی از نظریات پسامدرنیسم، انتقادگرایی، فمینیسم و برنامه درسی نو مفهوم گرایی است. او معتقد است که آموزش و پرورش ذاتا روندی سیاسی دارد از این رو باید به مدارس به عنوان حوزه های عمومی دموکراتیک نگریست جایی که در آن باید تعلیم و تربیت انتقادی که منجر به شهروندی انتقادی می شود، جریان یابد. جیرو بر تفاوت، «گروه های اقلیت و حاشیه نشین» مانند زنان و اقلیت های نژادی و...تاکید می کند. از نگاه جیرو معلمان به عنوان روشنفکران تحول آفرین محسوب می شوند که باید دور از اقتدارگرایی سنتی به تعلیم و تربیت انتقادی و مسؤولیت های اجتماعی بپردازند. مقدس نبودن متون درسی، وجود صداهای چندگانه درکلاس درس، اقتدار متجلی در متن و برنامه درسی پنهان از نظریات دیگر جیرو است.وی استفاده از مطالعات فرهنگی را به عنوان یک رشته تلفیقی در جهت غنای تعلیم و تربیت انتقادی پیشنهاد می نماید.
    کلیدواژگان: تعلیم و تربیت پسامدرن، جیرو، معلمان به عنوان روشنفکران، مطالعات فرهنگی
  • آذر قلی زاده، رضا اسماعیلی، پری میربک صفحه 19
    این پژوهش با هدف شناسایی تاثیر تولیدات فرهنگی شبکه های مختلف تلویزیون ایران بر آسیبهای فرهنگی زنان از دیدگاه دانشجویان زن دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان در سال تحصیلی86 1385 اجرا گردید. به همین منظور از تعداد 6575 دانشجوی زن دانشگاه با روش نمونه گیری چند مرحله ای، 380 نفر انتخاب گردیدند. از میان 380 پرسشنامه توزیع شده 366 مورد تکمیل شده و عودت داده شد که همین تعداد در ارزیابی ها مورد استفاده قرار گرفت. ابزار مورد استفاده در پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته ای بودکه 49 سؤال بسته پاسخ برای بررسی آسیبهای فرهنگی زنان در 5 محور؛ معیارهای همسرگزینی، روابط اعضای خانواده و به ویژه همسران، بروز خشونت علیه زنان، گرایش زنان به تجملات، مد و آرایش و توسعه مشارکتهای اجتماعی و اقتصادی زنان و یک سؤال باز پاسخ داشت. روش تحقیق غالب، توصیفی پیمایشی بود. آلفای کرونباخ کل پرسشنامه 94/0 به دست آمد که بیانگر اعتبار بالای پرسشنامه بود. تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی صورت گرفت، در سطح آمار توصیفی از فراوانی، درصد، نمودار میانگین و در سطح آمار استنباطی از آزمون T تک متغیره، T هتلینگ، تحلیل واریانس، آزمون توکی و رگرسیون استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که از نظر دانشجویان زن شرکت کننده در پژوهش، تولیدات فرهنگی شبکه های مختلف تلویزیونی ایران بر معیارهای همسرگزینی (با میانگین 56/3)، روابط اعضای خانواده و به ویژه همسران (با میانگین 56/3)، خشونت علیه زنان (با میانگین 74/3)، گرایش زنان به تجملات، مد و آرایش (با میانگین 97/3) و بر توسعه مشارکتهای اجتماعی و اقتصادی زنان (با میانگین 72/3) تاثیرگذار بوده است. با توجه به ویژگی های جمعیت شناختی بین دیدگاه های دانشجویان زن در سطح 01/0 برحسب سن، رشته تحصیلی، وضعیت تاهل و شغل در مورد میزان تاثیرگذاری تولیدات فرهنگی بر محورهای پنجگانه آسیب فرهنگی مورد مطالعه، تفاوت معنادار وجود داشت و بیشترین نمره تاثیر بر گرایش زنان به تجملات، مد و آرایش و کمترین نمره به معیارهای همسر گزینی و روابط خانوادگی اختصاص یافت.
    کلیدواژگان: آسیب، آسیب فرهنگی، خشونت، رسانه، فرهنگ، مد، تجمل گرایی
  • حسن توزنده جانی، کاظم صدیقی، حمید نجات، نسرین کمال پور صفحه 41
    این پژوهش از نوع پژوهش های علی مقایسه ای و نیمه تجربی است که با هدف بررسی اثربخشی نسبی آموزش های شناختی رفتاری عزت نفس بر سازگاری اجتماعی دانش آموزان پسر پایه سوم مقطع دبیرستان انجام شد. بدین منظور 40 نفر از دانش آموزان را به شیوه تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه 20 نفری (گروه آزمایش و گروه گواه) تقسیم کردیم. سپس گروه آزمایش در جلسات آموزش های شناختی رفتاری عزت نفس شرکت کردند، اما گروه گواه سیر طبیعی تحصیل خود را ادامه دادند. هر دو گروه در جریان پژوهش در سه مرحله پیش آزمون (قبل از جلسه اول)، آزمون میانی (جلسه هفتم) و پس آزمون (جلسه پانزدهم) با استفاده از مقیاس های عزت نفس الیس پوپ و سازگاری اجتماعی کالیفرنیا مورد آزمون قرار گرفتند.
    نتایج تحقیق نشان دهنده اثربخشی آموزش های شناختی رفتاری بر سازگاری اجتماعی و عزت نفس دانش آموزان بود. اما این آموزش ها با توجه به ویژگی های جمعیت شناختی آزمودنی ها با سازگاری اجتماعی و عزت نفس آنها رابطه معناداری نداشت. به عبارت دیگر آموزش های عزت نفس با توجه به ویژگی های فردی آزمودنی ها تاثیر متفاوتی نداشته است.
    کلیدواژگان: آموزش های شناختی، رفتاری، عزت نفس، سازگاری اجتماعی
  • محمد احمدی ده قطب الدینی، حسین مطهری نژاد صفحه 57
    هدف این پژوهش تعیین توانایی ها، ضعف ها، فرصت ها، تهدیدها و راهبردهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد انار با استفاده از الگوی تجزیه و تحلیل SWOT بوده است. بدین منظور از فرایند ارزیابی درونی و روش تحقیق پیمایشی استفاده شد. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه و بررسی میدانی از 219 نفر از مدیران ارشد دانشگاه، اعضای هیات علمی، دانشجویان، کارکنان و مسؤولان سیاسی شهر و با استفاده از روش های سرشماری کامل و نمونه گیری طبقه ای تصادفی جمع آوری گردید. نتایج تجزیه و تحلیل ماتریس عوامل داخلی 05/2 نشان داد دانشگاه در ابعاد آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، عمرانی، اداری و دانشجویی خود با ضعف های متعددی روبه رو است. تجزیه و تحلیل ماتریس عوامل خارجی 09/3 نیز نشان داد که مهمترین فرصتهای پیش روی دانشگاه در ابعاد فناورانه، اجتماعی، فرهنگی و روی آوردن به دوره های تحصیلات تکمیلی و دوره های آموزش مجازی و مهمترین تهدیدهای پیشروی دانشگاه در بعد اقتصادی و توسعه مراکز آموزش عالی دیگر در منطقه است. براساس تجزیه و تحلیل موقعیت سازمان نیز 9 راهبرد برای رویارویی با ضعف ها و تهدیدها و تقویت توانایی ها و فرصت ها تدوین گردید.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی راهبردی، تجزیه و تحلیل تواناییها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدها (SWOT)
  • بهمن اکبری صفحه 73
    پژوهش حاضر به بررسی روایی و اعتبار آزمون انگیزه پیشرفت در میان دانش آموزان دوره متوسطه استان گیلان می پردازد. به همین منظور تعداد 1530 نفر از دانش آموزان دوره متوسطه استان گیلان به صورت نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب و با آزمون انگیزش پیشرفت هرمنس مورد سنجش قرار گرفتند. هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین روایی، اعتبار و بررسی اشباع بودن آزمون انگیزش پیشرفت از یک عامل کلی است. طرح حاضر از جمله تحقیقات توصیفی است و ابزار گردآوری اطلاعات در آن پرسشنامه انگیزش پیشرفت هرمنس است. روش آماری مورد استفاده علاوه بر آمار توصیفی (فراوانی، میانگین، انحراف معیار) از آمار استنباطی (تحلیل عاملی) و همچنین برای بررسی اعتبار پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد.
    تحلیل عاملی یافته ها نشان داد که پرسشنامه هرمنس از چهار عامل کلی یعنی اعتماد به نفس، پشتکار و انتخاب شغل، آینده نگری و سختکوشی تشکیل شده است که در مجموع این چهار عامل 27/40 درصد از کل واریانس را تبیین می کنند. همچنین سؤالات 10، 20، 23، 24، 29، 35 همبستگی اندکی با سایر سؤالات داشته و از مجموعه 40 سؤالی حذف شدند و تنها با حذف این شش سؤال ضریب اعتبار افزایش یافت یعنی ضریب اعتبار پرسشنامه با روش آلفای کرونباخ در مجموعه 40 سؤالی 80/0 بود که در مجموعه 34 سؤالی به 84/0 افزایش یافت.
    کلیدواژگان: روایی، اعتبار، آزمون، انگیزش پیشرفت هرمنس
  • خسرو جهان سیر، کریم صالح زاده، حبیبه وثاقی، اقبال موسوی فر صفحه 97
    به منظور بررسی تاثیر مدیریت زمان در پیشرفت تحصیلی دانشجویان، از 4450 نفر جامعه آماری بر اساس جدول کرجسی و مورگان به تفکیک رشته و جنسیت، 354 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند و به پرسشنامه بریتون و تسر (1991) که سه بعد برنامه ریزی طولانی مدت، برنامه ریزی کوتاه مدت و ترجیح زمان برای نظم (نگرش به زمان) را می سنجید، پاسخ دادند. پرسشنامه ها پس از تکمیل، جمع آوری شد. اطلاعات حاصل پس از کدگذاری با استفاده از روش های آماری همبستگی پیرسون، T مستقل و تحلیل واریانس یکسویه، تجزیه و تحلیل گردید. نتایج آزمونهای همبستگی نشان داد که بین مؤلفه های برنامه ریزی کوتاه مدت و نگرش به زمان با پیشرفت تحصیلی رابطه معناداری وجود دارد ولی بین مؤلفه برنامه ریزی بلندمدت و پیشرفت تحصیلی رابطه معناداری وجود ندارد. همچنین بین میزان مدیریت زمان در دانشجویان دختر و پسر تفاوت معناداری دیده نشد. نتایج تحلیل واریانس یکسویه از سن، ترم و رشته های تحصیلی دانشجویان با مدیریت زمان نشان داد که بین سن و رشته های تحصیلی دانشجویان با مدیریت زمان تفاوت معناداری وجود دارد، ولی این تفاوت بین ترم های مختلف دانشجویان و مدیریت زمان دیده نشد.
    کلیدواژگان: مدیریت زمان، برنامه ریزی بلندمدت، برنامه ریزی کوتاه مدت، نگرش به زمان، پیشرفت تحصیلی
  • سید احمد احمدی، سعید رجایی پور، شریعت محمدی صفحه 115
    این پژوهش به بررسی مشکلات انضباطی دانش آموزان دختر مدارس ابتدایی شهرستان شهرضا در ابعاد آموزشی، رفتاری، مقرراتی و راهکارهای اصلاح و کاهش این مشکلات از دیدگاه مدیران و معلمان در سال تحصیلی 86 1385 پرداخته است. روش پژوهش، توصیفی پیمایشی بوده است. جامعه آماری این پژوهش تمام مدیران (50 نفر) و معلمان (360 نفر) مدارس ابتدایی دخترانه شهرضا بودند. از بین جامعه آماری معلمان 179 نفر به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند و تمام مدیران در پژوهش شرکت کردند. ابزار پژوهش پرسشنامه ای شامل سؤالات مربوط به مشکلات انضباطی با ضریب پایایی 93/0 و سؤالات مربوط به راهکارهای اصلاح مشکلات انضباطی با ضریب پایایی 86/0 بود. روایی محتوایی پرسشنامه با نظر متخصصان تایید شد. به منظور تحلیل داده های این پژوهش از آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده شده است. نتایج نشان داد که مشکلات انضباطی دانش آموزان در ابعاد آموزشی، رفتاری و مقرراتی کمتر از سطح متوسط بوده است. در مورد راهکارهای اصلاح مشکلات انضباطی، «مشورت معلمان و مدیران برای حل مساله»، «تذکر شفاهی خصوصی»، «جلسات آموزشی برای خانواده دانش آموز»، «انجام مشاوره فردی با دانش آموز»، «تشویق و پاداش به منظور اصلاح مشکل»، «دادن مسؤولیت به دانش آموز» و «علت یابی مشکل قبل از هرگونه برخورد» به ترتیب بالاترین میانگین را داشته است. بین نظرهای مدیران و معلمان برحسب متغیرهای جمعیت شناختی در رابطه با مشکلات آموزشی و رفتاری تفاوتی مشاهده نشد (05/0P<). اما در بعد مقرراتی از نظر مدیران مشکلات انضباطی دانش آموزان بیشتر از معلمان بود. بین نظر مدیران و معلمان در رابطه با راهکارهای انضباطی برحسب متغیرهای جمعیت شناختی تفاوتی مشاهده نگردید.
    کلیدواژگان: مشکلات انضباطی (آموزشی، رفتاری، مقرراتی)، راهکارهای انضباطی
  • زهرا قدسی، سعید گودرزی، نسرین مسگری صفحه 139
    بیماری ایدز یکی از بیماری های خطرناک و واگیردار است که در حال حاضر افراد زیادی را درگیر کرده است و 90 درصد آنها در جهان سوم ساکن هستند. در این پژوهش با توجه به شیوع بیشتر ایدز در جوانان و اعلام مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تلاش در جهت کاهش 25 درصدی شیوع آن در بین جوانان تا سال 2010، میزان آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان نسبت به بیماری ایدز و عوامل مؤثر بر آن بررسی شده است. بدین منظور 337 نفر از دانشجویان به شیوه نمونه گیری طبقه ای متناسب انتخاب و با روش زمینه یابی بررسی شدند. ابزار مورد استفاده در این تحقیق پرسشنامه محقق ساخته بسته پاسخ بود که فراوانی ها در سطح توصیف داده ها محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی استیودنت، تحلیل رگرسیون ساده و تحلیل واریانس یکطرفه استفاده شد. نتایج نشان دهنده رابطه مثبت بین آگاهی و نوع نگرش، رابطه معنادار بین جنسیت، رشته تحصیلی و نیمسال تحصیلی با میزان آگاهی و رابطه معنادار بین رشته تحصیلی و میزان آگاهی با نوع نگرش نسبت به بیماری ایدز بود. با توجه به یافته های این پژوهش، غنی کردن آموزش در خصوص این بیماری در سطح دانشگاه، اطلاع رسانی درست در جهت تغییر نوع نگرش و طراحی و اجرای برنامه های ارتقای بهداشت مرتبط با ایدز به ویژه برنامه های پیشگیری از آن توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، بیماری ایدز
|
  • Mehdi Dehbashi. – Ebrahim Mirshah Jafari. _Mohammad Taghi Mahmoudi Page 1
    article is aimed at surveying education from the postmodern viewpoint based on Henry Giroux's ideas. Postmodern education has been derived from postmodern theory, a reflection of postmodern views on general education. Henry Giroux, born in 1943, is a postmodern educational theoretician. He has proposed cross-border education, a combination of postmodernism critical thinking, feminism & re-conceptualistic curriculum. Cross-border education is a criticism of traditional education which is based on modern techings specially of Tylorian logic. Giroux believes that education has a political trend by its nature, hence schools must be viewed as the public democratic territory in which critical education must result in critical citizenship. In Giroux's education, much emphasis has been put on differences among minority group, woman, & racial minorities. According to Giroux teachers as intellectuals are social reformists with no authority who criticize general education. This is the case because educational texts are not sacred texts & schoole must try to initiate a language of possibility to create new froms of knowledge. Emphasis on multifarious ideas in classrooms, authority-centered texts, radical democracy & hidden curriculum are some other Giroux's ideas. He asserts that using cultural studies as an integrative course of study in order to enrich critical education & re-identify power-knowledge couple in current education.
  • Azar Gholizadeh. –Reza Esmaeli. , Pari Mirbak. M.A Page 19
    The aim of this research is specifying the effects of cultural products of different Iranian networks on Iranian women’s cultural pathology from the viewpoint of female students of Azad Islamic University of khorasgan in 2006-7. Research questions considered place, quality and presentation models of factors such as spouse selection, familial relationships specially among couples, emergence of violences against women, tendency to luxury, fashion and make up and expantion of female participations to social & economical affairs in TV cultural products. The research method was descriptive- survey. By using krejci and Morgen tables sample voulume determined 380 person number of samples were specific & they chosed randomly according to portional model. Research tool was a quastionnair involved two sections in demographic and veribales 49, close ended and one open ended questions that used 5 point likert scale. chronoboch’s Alpha coefficient was 0.94. Analyzing was done in descriptive and inferential levels. In statistical description abundance, percentage, diagram and average, and in inferential leve, l univeriable T test, hoteling t2 test, analyzing of variance, tuky test and regression were used. Results showed that cultural TV products have more than average influence about all scours: spouse selection 3.56 average familial relations 3.56 average, tendency to luxury, fashion and make up 3.97 average, violence against women 3.74 and social economical participation of women 3.97 average. According to demographic features there are differents responses from p<0.01 according to age, course, marriage state and job in effectivenss of cultural products to women cultural damages Maximum average of effectiveness belongs to luxury, fashion and make up tendency(3.97) and Minimum average belong to marriage and familial relationships. (3.56)
  • Hasan Tozandehjani. –Kazem Sadighi.. M.A._Hamid Nejat. – Nasrin Kamalpour. M.A Page 41
    This research is a causal-comparative and a semi empirical research which was done in order to investigate relative effectiveness of cognitive-behavioral trainings of self-esteem on social adjustment of male juniors of high school. For this purpose a sample of students has been selected by the multi-phase clustral random method and randomly divided to two groups (control group and test group) of 20 subject. Then, experimental group participated in the cognitive-behavior self-esteem training session and but control group continued their natural educational course. Both groups were tested in three phases of pre-test (before the first session), middle test (1 th session) and post-test (5 th session) with the use of Alice pep's self esteem scale and California social adjustment scale. The results of research indicated the effectiveness of cognitive-behavioral trainings on students social adjustment and self esteem. But there was not any significant correlation between demographic specifications of subject tests with their social adjustment and self esteem. In other words, self-esteem training does not have any effect by taking into account individual characteristic.
  • Mohammad Ahmadi Deh Ghotbaddini. M.A. Hossein Motahhari Nejad. M.A Page 57
    The purpose of this research is to determine the weaknesses, strengths, opportunities, threats and strategies of Anar Islamic Azad university by using the SWOT analysis model. For this purpose the process of internal evaluation and survey research method was used, and the information was gathered by a questionnaire and research among 219 people of senior managers, scientific board, students, employees and political officials of the university and the city by using a complete census procedures and random classified sampling. The results of internal factors matrix analysis(2.05) showed that the university faced many weaknesses in the dimensions of educational, research, cultural, developing, official and students affairs. Also, analysis of external factors matrix(3.09) showed that the most important chances are technological, social, cultural and involvement milt post education on virtual courses and the most important threats are economical and developing high education centers in the area. According to the analysis of the organization position, nine strategies were compiled for facing the weaknesses and threats and strengths and opportunities
  • Bahman Akbari. Page 73
    The present research is about the validity and reliability of achievement motivation test among Guilan's high school students. For this purpose,1530 studentsin Guilan's high school were selected through multi-stage, cluster sampling and were examined by the Hermen's achievement motivation test. The main purpose of this research is to determine validity and reliability, and to study achievement motivation saturation from a total factor. The present research is a descriptive one, and its data compilation instruments are Herment's achievement motivation test and questionnaire. In addition to descriptive statistics such as average, frequency, and standard deviation, and inferential statistics such as factor analysis, Koronbakh's "a coefficient" has also been used for the examination of the questionnaire reliability. Data analysis results indicated that questionnaire reliability coefficient increases 0.80 with Koronbakh"a" method in a 40 -qu estion collection and 0.84 in a 34-question collection. Data factor analysis indicated that Hermen's questionnaire was totally saturated from 4 total factors such as self-esteem, stability (perseverance), job selection, futurism, and hard working. These factors determine 040.27 of tolal dispersion. Also, questions number 10,20,23,24,29,35 have little correlation with other questions, and were omitted from total questions, and the reliability coefficient increases only by omitting the above questions.
  • Khosroo Jahanseir. M.A. - Karim Salehzadeh. M.A._Habibe Vesagi. M.A. - Aghbal Mosavifar Page 97
    In order to study the effect of time management on student's academic achievement, 4450 people were selected based on Jerjsi & Morgan diagrams, their sex and field of study. 345 people were selected by classified sampling and responding to Britton and Tesser(1999) questionnaire, which had three main dimensions, namely,. 1) Long-term planning,. 2) Short-term planning and. 3)Time information, which were analyzed using methods of statistical correlation, independent T and variance. Finally, the following data emerged. The result, of the correlation test showed that there is a meaningful relation between short-term planning and time value in academic achievement. However, there is no meaningful relationship between long-term planning and academic achievement. Moreover, there was no difference in the accuracy of time management between the boys and girls. The result's of the analysis of variance of the student's age, term and field of study with time management showed that there is a meaningful relation between age and fields of study of students with time management, but the difference between various terms of students and time management was not observed.
  • Saied Ahmad Ahmadi, Said Rajaiepoor, Shariat Mohamadi Page 115
    This research addresses disciplinary problems of elementary school girls from educational, behavioral and regulatory aspects and guidelines for solving and decreasing these problems from the managers and teacher's points of view in Shahreza. All the 50 managers participated in this research.179 teachers were selected randomly as samples. Research measurement aomprised two groups of questions pertaining to disciplinary problems with.86 reliability coeficient and disciplinary problems resolution guidelines with. reliability coeficient. The results showed that the amount of disciplinary problems of students were below the average level in educational, behavioral and regulatory respects. In some categores such as "lack of attention to the teacher", "lack of planning for doing homework", "asking unseasonable and irrelavant questions", in educatioal respects and "frequent and unreasonable complaints about each other", "unreasonable and high expectations", "jealosy toward classmates", and "aggression" in behavioral dimension were higher than on the average level. With respect to the recommended guidelines by the managers and teachers "consultation between managers and teachers for problem solving", "oral private hints", "students family training sessions", "student's individualistic counseling", "encouragement and reward giving in order to solve the problems", "delegation of responsibilities to students", "finding the etiology of problems before doiny any thins" were among the recommended guidelines with the highest means respectively.
  • Zahra Ghodsi, Saied Goodarzi, Nasrin Mesgari Page 139
    AIDS, oneof the most dangerous contagious diseases, has currently affected many people unfortunately, %90 of them are from developing countries. Considering the outbreak of AIDS mostly in the young and the declaration of the public assembly of the UN, for achieving a %25 decrease in its outbreak by 2010, this study aims at investigating the student's degree of awareness and attitude in Toyserkan Azad University on AIDS and influential factors on it. The students were selected thorough rank sampling and were studied by field-finding method. The means of data collection was questionnaire consisting of closed-answer questions. The distribution and data were described and the data analysis was conducted using T-test, Regression-Analysis, and one-way Variance-Analysis. The results show the positive relationship between awareness and the type of attitude, meaningful relationship between gender, field of study, semester and the degree of awareness, and the meaningful relationship between field of study and the attitude toward AIDS. Based on the findings of the present study, it is recommended that they enrich instruction on the AIDS in the universities and inform the students aiming at changing the type of attitude and plan and perform programs that improve the hygiene related to AIDS, and especially present its outbreak.